Overzicht Films in het koepeltheater


 

WORLD 2 WAR


Deze film geeft een compleet overzicht over het hele verloop van de 2e WO. Duidelijk uitgelegd en afgewisseld met veel actiemomenten en historische materiaal ter ondersteuning. U zit midden in de Virtual Reality omgeving met de beelden op de 360 °koepel om u heen.

Ook in het Engels te zien.

THE FINAL FRONTIER - De AARDE EN HAAR KLIMAAT


De planetariumfilm “the final Frontier” is op 30 mei 2008 in premiére gegaan. Het is een eigen productie van Museum Johannes Postschool. Deze film gaat in belangrijke mate over het klimaat.

Er wordt een duidelijk beeld geschetst van de factoren die ons klimaat beheersen. Vanaf de begin periode tot aan het heden gaan we door de geschiedenis van het aardse klimaat. Ook de rol van de mens met zijn “energiehonger” komt er in voor.

Vreemd genoeg blijkt de rol van CO2 véél en véél kleiner te zijn dan de beeldvorming in onze politieke sector wil doen geloven.

Veel onderzoek is verricht om de film tot een betrouwbaar document te maken, ook de wetenschappelijke sector heeft zich hiertoe ingespannen. De toekomst verwachting vormt de finale, de somberheid van Al Gore en de zijnen wordt niet gedeeld. Een film die iedereen, jong en oud, zou moeten zien!

Ook in Engelse versie te zien.

INFINITY EXPRESS - REIS DOOR ONEINDIG HEELAL


Een flitsende reis in het oneindige heelal. Infinity express neemt u mee op een opwindende ontdekkingsreis in ons zonnestelsel. Maar de reis gaat veel verder en brengt ons het heelal tot aan de grenzen in beeld.

ORIGINS OF LIFE - ONTSTAAN HEELAL, AARDE & LEVEN


Deze show geeft een beeld van het ontstaan van het heelal en in het bijzonder de aarde en het leven. Deze zoektocht begint met de grote oerknal, het ontstaan van de sterren en het eerste leven op de aarde.

Het is een interessante tijdreis welke de grote wetenschappelijke ontdekkingen flitsend in beeld brengt.

BOMBARDEMENT OP ROTTERDAM


Het begin van de 2e wereld-oorlog. U ziet Rotterdam zoals het was voor, tijdens en na het bombardement van de Duitsers.

Een stuk geschiedenis van zeer heftige, beslissende aard. Door de historische combinatie van beeld en geluid, beleeft u deze gebeurtenissen heel realistisch opnieuw.

Ook in Engelse verzie te zien.

DAWN OF THE SPACE AGE - 50 JAAR RUIMTEVAART


50 Jaar ruimtevaart waarin veel is gebeurd. Deze show vertelt over de geschiedenis, de strijd tussen de Amerikanen en de Russen om als eerste ruimte in te gaan. De verschillende ruimtereizen, raketten, sondes, satellieten en het ruimteveer van de toekomst komen in beeld.

Opgemerkt moet worden dat een speciale hoofdrol uitgaat naar Alexei Leonov, de eerste mens die ooit een ruimtewandeling heeft gemaakt. Alexei Leonov opende op 10 februari 2007 het Leonov Obervatorium, gekoppeld aan het Planetarium Rotterdam.

TWO SMALL PIECES OF GLASS - GESCHIEDENIS VAN DE TELESCOOP


Planetariumfilm over de geschiedenis van de telescoop. Ruim vierhonderd jaar geleden werd de telescoop uitgevonden door Hans Lipperhey uit Middelburg. Hij was brillenmaker en heel bedreven in glas optiek.

Toen hij in 1608 twee lenzen in een buis monteerde ontdekte hij dat daarmee verre objecten schijnbaar dichterbij kwamen. Hij had daarmee in feite de eerste telescoop geconstrueerd.

Al heel snel ging de telescoop door heel Europa, voornamelijk met militair doel. Van een patent is het echter nooit gekomen, maar zijn vinding werd onsterfelijk. In 1609 richtte Galileo Galilei de telescoop op de hemel en deed bijzondere ontdekkingen.

GALILEO THE POWER OF THE TELESCOPE - VERVOLG OP
'TWO SMALL PIECES OF GLASS'


Planetariumfilm: Galileo the power of the telescope een vervolg op de Film “Two small pieces of Glass” met een aantal ontdekkingen die onder andere door Galileo zijn gedaan.

Hij werd legendarisch door te stellen dat niet de zon om de aarde draaide, maar de aarde om de zon.

Het werd hem zwaar aangerekend, de rest van zijn leven stond hij onder huisarrest, door die stelling. Nog in de rechtszaal riep hij uit ”En toch draait ze”.

KALUOKA'HINA, THE ENCHANTED REEF - ONTSTAAN GETIJDEN


Deze tekenfilm verteld het verhaal over de vissen Jake en Shorty. Zij nemen u mee op hun ontdekkingsreis waar het ontstaan van de getijden, eb en vloed wordt uitgelegd.