BEZOEKERSINFORMATIE

1. Adres - Telefoon - Mail - Internet

Model van de in Rijsoord neergestorte
  AVRO Lancaster ( 29 juni 1943)

Adres Museumschool
Rijksstraatweg 101
2988 BB
Ridderkerk-Rijsoord

Telefoon Museumschool
Vanuit Nederland: 06 1385 9789
Vanuit buitenland: 0031 6 1385 9789

Mail Museumschool
info@museumschool.nl

www.museumschool.nl

2. Openingstijden

Het museum is uitsluitend geopend op afspraak:

a. individueel of kleine groepjes: iedere eerste zaterdagmiddag van de maand.
b. groepen vanaf 15 personen: mogelijk alle dagen van de week.

Er zijn verschillende arrangementen mogelijk
In beide gevallen graag reserveren:
06-13859789 of info@museumschool.nl

3. Rondvaartboot

De rondvaartboot van de MuseumSchool aan de Rijksstraatweg 101 is een leuke ontspannen aanvulling op het museumprogramma. Zo krijgt u een heel dagdeel vullend programma.

De boot vaart ongeveer een uur op het Rijsoordse gedeelte van "De Waal". Te reserveren voor een groep van 30 tot maximaal 45 personen. Als u het leuk vind kunnen wij u een paar mooie historische lokale verhalen vertellen.

4. Tijdmachine

In de tijdmachine zijn nu 5 jaartallen terug in de tijd te beleven. De schoolplaten komen tot leven. De allernieuwste beleving is het jaartal 1666 met Michiel de Ruyter. De details staan op Tijdmachine. vermeld.

5. Planetarium

Op 20 mei 2005 is het planetarium officieel geopend door de heer W. Lang, directeur van Carl Zeiss gevestigd in Jena, Duitsland. Het planetarium beschikt `sindsdien over een modern hybride projectiesysteem. U kunt kiezen uit verschillende films. Kijk op Films voor het overzicht.

6. Exposities

Onder meer de AVRO Lancaster, het vliegtuig dat op 29 juni 1943 in Rijsoord is neergestort. In de museumschool zijn diverse onderdelen van dit vliegtuig tentoongesteld en de geschiedenis van dit vliegtuig en haar bemanning wordt verteld. Verder gelijkende beelden van geleerden, natuurkundigen en andere bijzonder mensen uit de geschiedenis. Modellen van diverse legervoertuigen. In 'Couleur locale' zijn de personen en vervoersmiddelen van de vroegere plaatselijke Rijsoordse ondernemers. En uiteraard de uit 1889 stammende oude dorpsschool zelf. Zie Exposities Museumschool.

7. Vergaderen